Χριστούγεννα! Η πιο όμορφη στιγμή του χρόνου σημαίνει δύο πράγματα: μελομακάρονα και αμέτρητα δώρα, για μοναδικές στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αν και για τα μελομακάρονα δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε με κάποιο τρόπο, για τα δώρα, «σκάμε» σαν τον Gandalf, στο Helm’s Deep, για να σε… σώσουμε, καθώς γνωρίζουμε ότι έχεις ήδη πελαγώσει μέσα στις ατελείωτες επιλογές. Κανείς δεν πρέπει να μείνει παραπονεμένος, γι’ αυτό σου εξασφαλίσαμε χιλιάδες επιλογές, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε μέλος της οικογένειας και του περίγυρού μας, που πιθανόν να σας έχει δυσκολέψει.



Ξεκινώντας από τους κολλητούς, την παρέα που περάσαμε μαζί τις περισσότερες και πιο ξεχωριστές στιγμές τη χρονιά που φεύγει, η νούμερο 1 επιλογή μας θα είναι πάντα ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Αν το δώρο προορίζεται για κάποιο «οπαδό» της σκληροπυρηνικής σχολής board games ξέρουμε με ακρίβεια ότι οποιοδήποτε strategy game (με πολυπλοκότητα πάνω από 3 στο BGG, εννοείται) θα έβρισκε στόχο. Παιχνίδια όπως το Terracotta Army ή το Oath θα συντηρούσαν και σε αυτές τις γιορτές την «αιώνια» κόντρα σας. Αν ωστόσο αυτό που μετράει περισσότερο για την παρέα σου  είναι οι στιγμές που θα έχεις να θυμάσαι μετά από κάθε παρτίδα, τότε το party game είναι μονόδρομος. Το Τέλειο Έγκλημα είναι η πρώτη μας επιλογή για το δώρο του κολλητού σου με το Fangs να ακολουθεί, ειδικά αν αξιοποιηθεί και με non gamer παρέα.




Χριστούγεννα σημαίνει οικογενειακές στιγμές, επομένως δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τη μαμά και το μπαμπά με άδεια χέρια. Και για τους δύο λοιπόν έχει έρθει η ώρα του μεγάλου payback! Για τη μαμά, που όταν ήμαστε μικροί μας έπαιρνε το Game Boy από τα χέρια (ή ακόμα χειρότερα τραβούσε την κασέτα από την υποδοχή ακριβώς τη στιγμή που είχαμε πιάσει το Mewtwo) και μας έδινε ένα παζλ στη θέση του, επειδή είναι «εκπαιδευτικό» και «δεν σε αποβλακώνει», της έχουμε διαλέξει ένα υπέροχο 3D παζλ που θα την απασχολήσει δημιουργικά με τις ώρες. Όσο για τον μπαμπά, που όταν βλέπαμε ταινίες πάντα μας έκανε σπόιλερ το δολοφόνο και πάντα περηφανευόταν ότι «ααα εγώ το είχα καταλάβει από την αρχή», ένα επιτραπέζιο μυστηρίου, όπως το Σέρλοκ και το MicroMacro ή ένα Exit Game, θα τον κάνουν να μας αποδείξει ότι το μυαλό του είναι ακόμα σε εγρήγορση.



Αν τα πράγματα είναι εύκολα για κάποιον, αυτός δεν είναι άλλος από τον geek αδερφό σου! Εδώ έχουμε ένα σωρό επιλογές που στο τέλος, σε όποια και να καταλήξεις θα έχεις πετύχει διάνα. Είτε διαλέξεις ένα Funko POP, από το αγαπημένο του anime, είτε κάποια κούπα από την ταινία που... λιώνει κάθε χρόνο στις γιορτές, είτε κάποιο comic με υπερήρωες που θα κάνει την τεράστια συλλογή του ακόμα μεγαλύτερη, θα τον δείτε να χοροπηδάει από τη χαρά του. Αποφάσισε χωρίς άγχος λοιπόν εδώ και εξερεύνησε ελεύθερα τις χιλιάδες επιλογές σου!



Εκεί πολυ δυσκολεύουν απότομα τα πράγματα είναι στην περίπτωση ενός Secret Santa. Πιθανόν να έχεις κληθεί να κάνεις ένα δώρο σε ένα άτομο που δεν γνωρίζεις τόσο καλά και εκεί τα πράγματα περιπλέκονται. Μην ανησυχείς όμως!  Ακόμα και στις low budget και πιο ουδέτερες επιλογές μπορείς να βρεις «διαμαντάκια». Πέραν από τις θεματικές τράπουλες που θα αποτελούν πάντα μια καλή λύση για χριστουγεννιάτικα δώρα, ένα ιδιαίτερο μικρό card game όπως το Exploding Kittens ή κάποιο παιχνίδι παρέας, όπως οι Ναυαγοί, θα εντυπωσιάσουν τους πάντες στη δουλειά με την πρωτοτυπία τους και φυσικά θα τους κάνει να εύχονται να ήσουν εσύ ο προσωπικός τους Santa!



Για το τέλος αφήσαμε το ταίρι σου! Η ερώτησή μας δεν είναι άλλη από την εξής: δεν έχει έρθει επιτέλους η ώρα να γίνει η απαραίτητη μύηση στο RPG που παίζεις; Τη νέα χρονιά μπορείτε να «τρέξετε» μαζί την επόμενή σας περιπέτεια, στο D&D, γι’ αυτό το λόγο το τέλειο δώρο θα ήταν κάποιο Starter Set ή κάποιο βιβλίο με μια νέα περιπέτεια, συνοδευόμενο, εννοείται με ένα σετ ζάρια και μινιατούρες για να φτιάξει το χαρακτήρα που επιθυμεί! Η εκπλήρωση ενός νέου couple goal για το νέο έτος, μόλις μπήκε σε εφαρμογή!

 

Μην ξεχνάς φυσικά και το δώρο για τον εαυτό σου! Κάπου εδώ κρύβεται αυτό που θα κάνει κι εσένα χαρούμενο μέσα στις γιορτές! Και αν τα βρεις σκούρα, εμείς στην ομάδα του The Game Rules είμαστε εδώ για να σου φτιάξουμε την πιο ονειρεμένη λίστα! Γι’αυτό φέτος, μην στείλεις γράμμα! Αναλαμβάνουμε εμείς!!! Καλές γιορτές!!!